Jomfruburet

Plakaten er tegnet af Inger Hess Ekmann

Dette års forestilling JOMFRUBURET havde en regnvåd premiere torsdag den 24. juni 2004 i Sct. Knuds Kilde.

Operetten Jomfruburet hedder på tysk Die Dreimädlerhaus og er bygget over musik af komponisten Franz Schubert (1797-1828) Historien er oprindelig skrevet af en vis Heinrich Berté og opført første gang i Wien i 1916.

I 1920erne blev operetten populær i mange dele af verden. Den er oversat til 22 sprog og opført i 60 forskellige lande. I England hedder den Lilac Time, i Frankrig Chanson d’Amour og i USA er titlen Blossom Time. Dens store popularitet skyldes først og fremmest Schuberts dejlige musik.

Handlingen foregår i Wien i 1826. Vi møder komponisten Franz Schubert og nogle af hans kunstnervenner, bl.a. hans navnebroder og trofaste ven gennem mange år, den letlevende baron Franz von Schober.

Vennerne, der repræsenterer digtning, musik og malerkunst, lever et udsvævende bohemeliv, som står i stærk kontrast til Wienerborgernes pæne liv i denne periode, som kaldes Biedermeier.

Borgerskabet repræsenteres af hr. hofglassliber Tscholl, som forgæves forsøger at beskytte sine tre smukke, giftefærdige døtre mod forelskelse og unge mænd. Det lykkes naturligvis ikke.

Kunstnerne og borgerskabet mødes, for begge parter har jo brug for hinanden, og det bliver til både dobbeltbryllup og dramatisk kærligheds- intrige med såvel komiske som tragiske undertoner.

Historien slutter som den skal: Musik og kærlighed sejrer side om side, men måske ikke lige som forventet.

Stem dit sind til en Wienervals – en vidunderlig oplevelse med dygtige og entusiastiske medvirkende på den smukke friluftsscene i Guds natur – og med Schuberts svingende, klingede, livsglæde bringende, hjertebetvingende musik.

Vibeke Sybrandt
Instruktør.

Rolleliste

Børn:

Louise Olsen
Lasse Pedersen
Mikkel B. Djernes
Dina Saugman
Nis Møller
Ditte Møller
Jakob Skov
Michael Mikkelsen

Markedsfolk, bryllupsgæster, tjenere m.m.
Charlotte Larsen
Marie Tobiassen
Rikke Nielsen
Anders Hansen
Rasmus Luthe
Sussie Frederiksen
Jesper Skov
Terese Skov
Lise-Lotte Kristensen
Tom Harpsøe
Sune Møller
Torild Pedersen
Sidsel Helner Hurst

Scenografi

I de seneste år har Kai Kruchov Madsen med stor dygtighed påtaget sig opgaven som scenograf, og det har derfor nærmest været en selvfølge at bede ham forestå opgaven også til JOMFRUBURET. Han har under planlægningen og opbygningen holdt tæt kontakt til instruktøren Vibeke Sybrandt, som har ønsket indflydelse på valget og sammensætningen af farverne, idet hun har haft et ønske om, at farverne i scenografi og kostumerne skulle “spille” rigtigt sammen.

Scenografi2004

Bag scenen