Forestillings titel

Plakaten er tegnet af Inger Hess Ekmann

Den store familieforestilling
”Emil fra Lønneberg”
skrevet af Astrid Lindgren
med sangtekster af Johannes Møllehave og musik af Søren Dahl.
Bearbejdet for Hjørring sommerspil af Martin Schwab.
Der er premiere 25. juni 2008 kl. 19.30 Sct. Knuds Kilde, Hjørring
og der spilles hver aften kl. 19.30 til og med 4. juli 2008.

år man sætter sig i det smukke friluftsteater i Sct. Knuds Kilde, er scenen for alvor sat.
Hvis man lukker øjnene en stund og hører den stille hvisken fra de store bøgetræer, der omkranser scenen, kan man næsten drømme sig til en varm plads på et stengærde i svenske Småland, hvor Ida og Emil glade kommer springende i det høje græs.

Åbner man øjnene, er det næsten virkelighed.

I anledningen af at Astrid Lindgren for nylig kunne have rundet de 100 år, har Hjørring Sommerspil nemlig valgt at årets forestilling bliver ”Emil fra Lønneberg”, og der venter publikum en forrygende og fornøjelig forestilling.

Handlingen udspiller sig i Lønneberg sogn i Småland.
Emil vil det altid så godt, og alligevel går det galt. Når han hører sin far skrige ”Emiiiiiil”, så det kan høres over hele Katholt, så ved Emil, at der kun findes ét sikkert sted, og det er hans lille værksted. Der kan han sidde og snitte på sin 98. træfigur, indtil faderens tordenvejr er drevet over. Det varer dog ikke længe, for snart hænger Emil’s lillesøster Ida i flagstangen, og Emil er igen på vej for at snitte figurer.

Da Emil får hovedet i suppeterrinen, kan hans familie ikke få hans hoved ud. Faderen ved, at terrinen koster fire kroner, og derfor nænner han ikke at slå den i stykker, men vælger at køre Emil til doktoren, som han mener kun tager tre kroner for en konsultation.

Hos doktoren knalder Emil hovedet ned i et skrivebord, så suppeterrinen går i stykker, hvorefter doktoren udbryder ”Så har du sparet en krone, for jeg plejer at tage fem kroner for en konsultation”.

Vi glæder os meget til at byde publikum velkommen til en hyggelig aften med dejlig musik, sang og dans, samt en meget flot scenografi. De dygtige og entusiastiske medvirkende vil gøre alt for at give jer en uforglemmelig oplevelse i det dejlige Friluftsteater i Sct. Knuds Kilde.

PS:

Man er velkommen til at tage madkurven og vinen med og nyde den i teatret.

En pude og/eller et lille tæppe kan også med fordel medbringes.

Rolleliste

Ensemble

Rune M. Nielsen, Sussi Bach Frederiksen, Jakob Agermose Pedersen, Martin P. Nielsen, Marie Tobiassen, Per M. Lyng, Lisbeth Baggesen, Pia Hjelle Larsen, Vivienne Green Mogensen, Simon Selmer Andersen, Anders Hvidegaard, Børge Hvidegaard, Louise Vestergaard Christensen, Thorvald Baggesen, Bodil Davidsen, Tove S. Christensen, Johanna Ragnarsdottir, Birte Hedemann, Trine Frost, Marie Nielsen, Fransisca Bredahl Jensen, Teresa Münster Skov, Katrine Thorup Nordtorp, Maria Anker Jensen, Marie Rubeck Olsen, Lars Lund, Ian Stenz, Jakob Skov og Kasper Jarlund

Scenografi

Drejescene01

Forestillingen byder på en drejescene

Katholt forfra01

“Katholt” set forfra

Det faste hold af scenebyggere, med Kai Kruckov Madsen og Jens Hansen i spidsen har travlt med at bygge scenen op til forestillingen (de første billeder viser en model af scenen udskåret i bølgepap)
Det faste hold af scenebyggere, med Kai Kruckov Madsen og Jens Hansen i spidsen har travlt med at bygge scenen op til forestillingen (de første billeder viser en model af scenen udskåret i bølgepap)
« 1 af 4 »

Bag scenen

Billedserier

Forestillingen
Forestillingen
« 1 af 71 »
Formanden i gang med takketalen
Formanden i gang med takketalen
« 2 af 8 »