Forestillings titel

Plakaten er tegnet af Inger Hess Ekmann

Premiere: Torsdag den 20. juni 2002 kl. 19.30 i Kilden, Hjørring

Hjørring Sommerspil opfører i 2002 en ny storstilet teaterversion af “De tre Musketerer”. Denne klassiske, romantiske fortælling om d’Artagnan og hans tre legekammerater, musketererne Porthos, Aramis og Athos, er oprindelig en murstensroman af Alexandre Dumas og historien er ved talrige lejligheder dramatiseret for teatret, og den er ligeledes filmatiseret flere gange.
På friluftsscenen i Sct. Knuds Kilde vises den elskede historie i juni 2002 i instruktøren Pia Mouriers originale, nye dramatisering.
Historien om de tre musketerer og den unge fløs d’Artagnan udspiller sig i starten af 1600-tallet i Paris omkring magtens centrum. På den ene side står kirkens mand Richelieu og hans toptrænede gardere. Han forsøger snedigt at styre Frankrig uden for megen indblanding fra den ikke særligt snedige kong Louis den Trettende, der støttes af de ligeså toptrænede musketerer.
Ind i den farverige historie fletter sig et væld af sidehandlinger, blandt andet dronning Annas hemmelige nattemøder med den smukke hertug af Buckingham, et forhold der kan være gnisten, der får en krig mellem de to ærkefjender, Frankrig og England, til at bryde ud.
Disse personlige og statsstyrede magtkampe involveres d’Artagnan og musketererne mere eller mindre ufrivilligt i, men som de ukuelige og retskafne helte de er, skyr de ingen midler for at få styr på alle farer og skurke i det skumle, storpolitiske skakspil.

Rolleliste

Øvrige

Musketerer/Garderer:
Johannes Borresen
Thor Brøndum
Christian French
Anders Hansen
Anders Hvidegaard
George Gordon Robertson
Kim Schmidt Elgaard
Helge Glinvad Grøn
Dennis Berner

Medvirkende børn:

Anna Vind Andersen
Sofie Vind Andersen
Mikkel Djernis
Stinne Jørgensen
Nanna Lyngbøl
Mikkel Filholm Lange
Nanna Nørholm

Markedsfolk/nonner/vaskekoner m.v.:
Vibeke Glifberg
Annelise Graff
Maja L. Scharff
Gitte Sørensen
Michelle Thompsen
Marie Tobiassen
Heidi Jensen
Yvonne Hansen
Susanne Lyngbøl
Sabina Lyngbøl

Kostumer

Kostumedesign til den meget krævende opsætning af DE TRE MUSKETERER er lagt i hænderne på Robin Haslund Buch, der har udformet en lang række meget flotte kostumer til både de mandlige og kvindelige medvirkende.
1600-tallets Frankrig var jo kendetegnet af farverige og fantasifulde klædedragter, og der er derfor lagt op til en helt ekstraordinær indsats for sommerspillets systue, hvor alle vore dygtige sypiger under ledelse af Jette Jørgensen har løst en opgave, som så næsten uoverkommelig ud.

Systuen

Bag scenen

Øvrige

Systuen:
Meta Bohøj
Inger R. Madsen
Inger Knudsen
Aase Hvims
Merete Dohn
Bente Jensen
Kirsten Nielsen
Anette Jørgensen
Gitte Andersen
Doris Kirkegård
Hanne Bendtsen
Aase Robertson

Medhjælpere:
Hans Ove Vogdrup Olesen
Henrik Bånd Severinsen

Scenebyggere:
Jens Hansen
Carsten Jensen
Bent Olsen
Simon Chalcraft
Ole Hansen
Anders Hansen
Søren Rasmussen
Ole Nicolaisen
Anette Andersen

Rekvisitørassistenter:
Marianne Vandel
Nanna Jensen
Tine Dohn
Jesper Skov

Sminkerum:
Karen Vind Andersen
Dianne Jensen